· 

Endelig klart til å montere rotasjonsringen

Grunnmur
To hundre punktmålinger med laser viser at det er ingen høydeforskjeller over 0,5 mm. Da er kronen flat nok til å montere rotasjonsringen.

Etter flere timer med støvmaske, øye- og hørselvern, er slipearbeidet med vinkelsliperen endelig ferdig. Nå er kronen meget vannrett og meget jevn. To hundre punktmålinger med laser viser at det er ingen høydeforskjeller over en halv millimeter, både på langs og på tvers.

 

Da er neste trinn å bolte fast den nedre rotasjonsringen. Den består av fire segmenter. Disse må justeres slik at ringen er helt sirkulær.

 

Gjennom inngangen kan skimtes den kvadratmeterstore sålen til foten av teleskopmonteringen. Sålen er støpt fast på grunnfjellet. Den øvre, pyramideformet delen av sålen støpes oppå dette etter at kuppelen er ferdig montert.

 

Klikk bildet for å forstørre.