· 

Nedre rotasjonsring på plass

Lower rotation ring
Solen skinte noen minutter etter to uker med regn. Da skyndet jeg meg å knipse bilder før jeg var ferdig med å bolte fast nederste ringen. Den kvadratmeter store betongsålen til teleskopmonteringen er synlig gjennom døråpningen. Klikk for å forstørre.

Etter et langvarig arbeidsopphold (jobbplikter, familieaktiviteter og feriereise) er den nedre rotasjonsringen på plass.

 

Trettifire 16 mm bolter støpt i betong, holder ringen fast. Ringen består av fire like segmenter av stålplater. På platene er det festet åtte C-formete anlegg som holder kuppelen fast mot kraftig vind. Disse anlegg er utstyrt med loddrette og vannrette hjul. De vannrette hjul hindrer sidebevegelser mens kuppelen roterer.

 

Før de trettifire muttere ble skrudd fast, måtte ringens diameter justeres til 350 cm diameter, med en millimeter feilmargin. Da vil den øverste ringen rotere fritt, uten å kile seg.

 

Den øverste rotasjonsringen er nå klar til å installeres.