· 

Hmm...Bøyd under frakt?

Denne stålplaten har forsinket kuppelbyggingen. Platen er bøyd 55 mm fra plan, som tilsvarer over fem grader i begge ender. Fabrikken monterte alle komponentene i kuppelen og rotasjonsringen, og alt var i orden. Da måtte skaden ha skjedd under transport, antakelig under lasting eller lossing.

 

Forsvarlig festet
Den bøyde platen lå nederst i stabelen av fire plater (rotasjonsringsegmenter). Den var forsvarlig boltet til gulvet av den fire-meter lange pallen. De øvrige platene var surret fast til den nederste platen med kraftige stropper. Det kan tenkes at pallen ble utsatt for ujevn belastning under løfteoperasjoner. Da ble den fastboltete platen deformert, mens de som var surret fast på toppen av denne ble ikke bøyd.

 

Når denne platen (som danner en kvart sirkel) ligger flat antar den en konisk form. Derfor var platen bøyd konisk etter montering på nedre rotasjonsring.

 

Et stort maskinverksted vil nå prøve å jevne ut ringsegmentet i løpet av uken.

Bøyd ringsegment, 10 mm stål.
Stående på 120 mm dekkplank og fotografert ovenfra. Den 10 mm tykke stålplaten er bøyd ca. 55 mm. Stålplatens lengde er 2430 mm. Klikk for å forstørre.