· 

Gulvbjelker

gulvbjelker
Bjelkelaget rundt betongsålen danner et meget stivt gulv som ikke er i kontakt med sålen. Det grønne underlaget er en gummimatte som fungerer som fuktighetssperre.

Vibrasjoner forbudt

Vibrasjoner fra gulvet må ikke forplante seg videre til teleskopet. Derfor er betongsålen ikke i kontakt med gulvet, gulvbjelker eller lektene. Den pyramide-formete betongsålen er kun i kontakt med grunnfjellet og det komprimerte grusdekket som ligger oppå grunfjellet.

 

Derfor er bjelkelaget komplisert, fordi det er kun i kontakt med ringmuren og det komprimerte grusdekket som ringmuren er støpt på.

 

Sterkere enn nødvendig

Det ferdige gulvet ligger i samme plan som toppen av betongsålen, førti centimeter over grusdekket. Lektene er 2x6 boks og bjelkene er 2x8 boks. Dette er meget overdimensjonert i forhold til belastningen og spennet mellom bjelkene. Grunnen til dette er at denne kombinasjonen gir riktig høyde sammen med gulvplankene, slik at det ikke er nødvendig med søylesko.